Visning af tilladelser

Apps kan anmode om adgang til vigtige enhedsfunktioner og indsamle dine personlige data uden din viden. Selvom nogle apps har brug for disse tilladelser for at kunne udføre deres primære funktioner, har de fleste af de tilladelser, du giver, potentielle sikkerhedsrisici. Nu kan du se og kontrollere listen over de tilladelser, du allerede har givet til installerede apps.

Du bør træffe et bevidst valg om, hvorvidt du til give en app tilladelse til at udføre bestemte handlinger på din enhed eller til at bruge dens hardware (for eksempel kameraet eller mikrofonen).

Du kan få vist oplysninger om farlige og særlige tilladelser. Farlige tilladelser kan påvirke brugerens personlige og lagrede data (for eksempel kontakter, kamera, placering, SMS osv.). Særlige tilladelser kræver brugerens godkendelse for at kunne administrere systemindstillinger.

Hvis du vil se listen med apps, der har en bestemt tilladelse,

skal du trykke på tilladelsens navn.

Hvis du vil se, hvilke tilladelser en app har,

tryk på navnet på appen, og rul ned til afsnittet Tilladelser.